Hesabım
Giriş Yap / Kaydol
En az bir harf yazın
Filtrele
Temizle
Kategoriler
Abiye
Elbise
Tesettür
Takım Elbise
Günlük Elbise
Bluz
Gömlek
Pantolon
Etek
Ceket
Tulum
Spor Takım
Mont
Kaban
Renkler
Antrasit
Bakır
Bej
Beyaz
Beyaz Yeşil
Beyaz Kahve
Bordo
Koyu Bordo
Fuşya
Gold
Gül Kurusu
Gümüş
Gri
İndigo
Kahverengi
Kırmızı
Kiremit
Krem
Lacivert
Lila
Lavanta
Mavi
Bebe Mavisi
Mint
Mürdüm
Mor
Açık Mor
Koyu Mor
Nar Çiçeği
Pudra
Pembe
Sax
Sarı
Siyah
Turkuaz
Turuncu
Turuncu Siyah
Yeşil
Açık Yeşil
Koyu Yeşil
Su Yeşili
Bordo Siyah
Yeşil Siyah
Beyaz Siyah
Siyah Yeşil
Siyah Turuncu
Siyah Beyaz
Siyah Bordo
Siyah Hâki
Siyah Gold
Oranj
Leopar
Mavi Leopar
Pembe Leopar
Taş Leopar
Fıstık Yeşil
Açık Gri
Koyu Gri
Ten
Hâki
Gri Siyah
Taş Siyah
Kırmızı Pembe
Lacivert Bebe Mavisi
Su Yeşili Mit
Hardal
Taş
Füme
Somon
Sütlü Kahve
Bej Sax
Sax Sarı
Bej Kırmızı
Siyah Kırmızı
Siyah Kahverengi
Zümrüt Yeşili
Siyah Gümüş
Yeşil Leopar
Kırmızı Beyaz
Siyah Beyaz Kırmızı
Petrol
Bedenler

Giyinmenin Elli Tonu

İnsan oğlu giyinmeyi keşfettiğinden beri ona her defasında farklı anlamlar yüklemiştir. Başlarda belki iklim şartlarına diğer canlılar gibi uyum sağlayamadığı için yapay bir dış kabuk olarak düşünülen giyim gereçleri sonra dini, sosyal, ekonomik ve psikolojik faktörleri kapsayan, giderek karmaşıklaşan boyutlar kazandı.



Giyinmenin Elli Tonuİlk insanlar giyinirken muhtemelen statülerini göstermek veya modaya uymak gibi bir kaygıları yoktu. Giydikleri kıyafetlerin onları örtmesi ve soğuktan koruması yetiyordu ama bir ilkçağ veya ortaçağ insanı için bunları söylemek zordur. Buralarda giyim konusu giderek karmaşıklaşmaya başlamıştır. Kimi zaman sosyal ve ekonomik statüyü yansıtan kimi zaman kişinin mesleğini yansıtan bir araca dönüşmeye başlamıştır.



Örneğin Sanayi Devrimi ile seri üretime geçene kadar kumaş dokumanın ve boyamanın yüksek maliyetli işlemler olması nedeniyle giyinmek doğrudan doğruya bir lüks eylemi olarak karşımıza çıkabilmiştir.



Bugün herkes için sıradanlaşmış bazı renkleri kök boyadan elde etmek ve boyamak çok pahalı işlemler olduğu için bazı renkleri, örneğin erguvan rengini sadece çok zenginler giyebiliyordu. Dolayısıyla renk seçimi sadece kişisel zevkleri değil ekonomik gücü de yansıtan bir olgu olarak karşımıza çıkabilmiştir. Bazen de zenginlik, kişisel zevkler veya giyimdeki diğer unsurlar devre dışı kalarak olayın sadece teknik yönüyle ilgilenildiği olur. Bir patrik, bir haham veya bir imam giydiği dini kıyafetleriyle mesleğini yansıtır.



Estetik kaygıları, kişisel tarzı o sırada devre dışı kalır. Bir politikacı işini yaparken koyu renk takım elbise dışındaki tüm seçeneklere kapalıdır. Devlet ciddiyetini yansıtmakla yükümlü olması onu başka seçeneklerle ilgilenmekten alıkoyar. Sıradan bir insan ise gündelik hayatında giyim ile ilgili bir seçim yapmak zorunda kaldığında zevkleri, ruh durumu, dini görüşü gibi oldukça karmaşık bir tercih süreci işlemeye başlar. İşte biz giyinmeyle ilgili olarak zorunluluktan serbest seçime kadar uzanan bu geniş yelpazeye “giyinmenin 50 tonu" diyoruz.

X

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sistem içerisinde çerezler (cookies) kullanmaktayız. "Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik" sayfasından daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Anladım, sorun değil, benim için daha iyisini yapmaya devam edebilirsiniz.

Sipariş Vermek İstiyorum
Bilgi Almak İstiyorum
0.007787 sn