Hesabım
Giriş Yap / Kaydol
En az bir harf yazın
Filtrele
Temizle
Kategoriler
Abiye
Elbise
Tesettür
Takım Elbise
Günlük Elbise
Bluz
Gömlek
Pantolon
Etek
Ceket
Tulum
Spor Takım
Mont
Kaban
Renkler
Antrasit
Bakır
Bej
Beyaz
Beyaz Yeşil
Beyaz Kahve
Bordo
Koyu Bordo
Fuşya
Gold
Gül Kurusu
Gümüş
Gri
İndigo
Kahverengi
Kırmızı
Kiremit
Krem
Lacivert
Lila
Lavanta
Mavi
Bebe Mavisi
Mint
Mürdüm
Mor
Açık Mor
Koyu Mor
Nar Çiçeği
Pudra
Pembe
Sax
Sarı
Siyah
Turkuaz
Turuncu
Turuncu Siyah
Yeşil
Açık Yeşil
Koyu Yeşil
Su Yeşili
Bordo Siyah
Yeşil Siyah
Beyaz Siyah
Siyah Yeşil
Siyah Turuncu
Siyah Beyaz
Siyah Bordo
Siyah Hâki
Siyah Gold
Oranj
Leopar
Mavi Leopar
Pembe Leopar
Taş Leopar
Fıstık Yeşil
Açık Gri
Koyu Gri
Ten
Hâki
Gri Siyah
Taş Siyah
Kırmızı Pembe
Lacivert Bebe Mavisi
Su Yeşili Mit
Hardal
Taş
Füme
Somon
Sütlü Kahve
Bej Sax
Sax Sarı
Bej Kırmızı
Siyah Kırmızı
Siyah Kahverengi
Zümrüt Yeşili
Siyah Gümüş
Yeşil Leopar
Kırmızı Beyaz
Siyah Beyaz Kırmızı
Petrol
Bedenler

8 Yönden Kıyafetler Nasıl Yıkanır?

1. Giysilerinizi bölümlere ayırın ve guruplar halinde yıkayın. Giysilerinizi gruplandırmak önemlidir. Eğer giysilerinizi karışık bir şekilde yıkarsanız bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kıyafetler renk ve yapılış malzemesi bakımından iki yönden gruplandırılır.



7 Yönden Kıyafet Nasıl Yıkanır2. Aldığınız kıyafetlerin üzerinde yazan etiketlerde genellikle nasıl yıkanması gerektiği yazar. Bu etiketlere bakmayı ihmal etmeyin. Kıyafetlerinizi uzun süre boyunca güzelce kullanmak istiyorsanız üretici firmanın yazdığı bilgilere itibar edin.



3. Kıyafetlerin yapılış malzemeleri birbirinden farklıdır. Her kıyafet aynı malzemeden ve kumaş türünden yapılmaz. Zaten birinci maddede kıyafetlerinizin kumaş türlerini belirlemeniz gerektiğini ve buna göre guruplara ayırmanızı söyledik. İşte ayırdığınız bu kumaş türlerinin her biri için ne kadar su sıcaklığı gereklidir, onu da araştırmanız gereklidir. Her kumaş her sıcaklıkta yıkanmaz. Bazı kumaşları gereğinden fazla sıcak suyla yıkamak geçici veya kalıcı sorunlara yol açabilir.



4. Makineye atacağınız kıyafetlerinizin miktarını belirledikten sonra buna göre programınızı ayarlamanız gereklidir. Genellikle çoğu çamaşır makinesinde küçük orta büyük şeklinde üç türlü boyut, hacim veya kapasite programı olur. Çoğunlukla makinenizin 3/1 oranını dolduracak çamaşırınız varsa küçük, 3/2 ise orta 3/3 ise büyük seçilir. Fakat yine de çamaşır makinenizin kullanma kılavuzuna bakmanızı tavsiye ederiz.



5. Kıyafetler nasıl yıkanır konusu hakkında bilmeniz gereken bir başka madde ise yıkama döngüsüdür. Çamaşır makinelerin içinde birbirinde farklı birçok yıkama döngüsü bulunmaktadır. Her kıyafet türü her döngüde yıkanmaz. Bunun için yıkayacağız kıyafetlerin hangi döngü türü içerisinde yıkanması gerektiğini bilmeli ve ona göre makinenizi programlandırmalısınız.



6. Hangi deterjanı, ne kadar ölçekte makinenize eklemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Kıyafetlerinizin etiketlerine bakarak üretici firmanın yazdığı deterjanı kullanabilir, çamaşır makinenizin kullanma kılavuzuna bakarak ta makinenize hangi ölçekte koyacağınıza karar verebilirsiniz.



7. Kıyafetlerinizi kurutucuda kurutmak istiyorsanız makinenizle uyumlu bir kurutma makinesine sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer iki makineniz de farklı markalardan oluşuyorsa müşteri hizmetlerini arayarak teknik destek almanız faydalı olabilir.



8. Eğer elde yıkıyorsanız kovanıza eklediğiniz deterjan makinenizde kullandığınız deterjandan daha hafif olsun çünkü makinenin deterjanı kullanması ve işleme şekli ile elde yıkamanın etkisi aynı değildir.

X

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sistem içerisinde çerezler (cookies) kullanmaktayız. "Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik" sayfasından daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Anladım, sorun değil, benim için daha iyisini yapmaya devam edebilirsiniz.

Sipariş Vermek İstiyorum
Bilgi Almak İstiyorum
0.01108 sn